Netwerk

Ben je geïnteresseerd in het Europeana Space project en zijn resultaten?

Wil je deel uitmaken van ons netwerk, om de activiteiten van het project te volgen en samenwerking aan te bieden?

Deel uitmaken van Europeana Space betekent deel uitmaken van de nieuwe grote digitaal cultureel-erfgoedgemeenschap, met een bijzondere nadruk op creativiteit en hergebruik van digitale culturele content.

We bouwen aan een groep van belanghebbenden; vertegenwoordigers van de creatieve industrie, opiniemakers, ontwikkelaars en technologie-evangelisten, enz. Deze groep zal een belangrijke interface vormen tussen de kleinsten uit de creatieve industrie en de grotere bedrijven met een interesse in creatieve innovatie. De aanwezigheid van de groepsleden op projectevenementen – in het bijzonder op de hackathons – zullen de betrokken spelers op een productieve manier samenbrengen.

Het is ook mogelijk om een Affliate Partner van Europeana Space te worden. Dit biedt grote voordelen aan instituten en aan private entiteiten, die als partner:

–          Toegang hebben en kunnen experimenteren met de tools en de ‘spaces’ die gecreëerd zijn door Europeana Space, voor de ontwikkeling van nieuwe ideeën en producten. Zij kunnen ook participeren in het project als contentprovider door bij te dragen aan de opname van nieuwe items in Europeana;

–          Deel kunnen nemen aan evenementen, conferenties, hackathons en internationale workshops georganiseerd door Europeana Space; alsook participeren in disseminatie- en trainingsactiviteiten.

–          Een actief deel kunnen vormen van een innovatief netwerk van aangesloten partners, die dezelfde missie delen om het potentieel van digitaal cultureel erfgoed in Europa te ontsluiten.

EuropeanaSpace bevat reeds afgevaardigden van de voornaamste Europese belanghebbende entiteiten, gaande van publieke instituten en universiteiten tot creatieve industrieën en technologie-ontwikkelaars. Jouw stem is ook meer dan welkom.

Hoe aansluiten bij het Europeana Space netwerk:

Om geïnformeerd te worden over de activiteiten van het project, onze nieuwsbrieven te ontvangen en uitgenodigd te worden op onze evenementen vul je het formulier op de rechterkant van deze pagina in (in het Engels).

Download onze modeldocumenten als je nauwer betrokken wil zijn: