Δίκτυο

Ενδιαφέρεστε για το έργο EuropeanaSpace και τα αποτελέσματα του;

Θα θέλατε να λάβετε μέρος, να παρακολουθήσετε τις δραστηριότητες του έργου και να συνεργαστείτε μαζί μας;

Δηλώνοντας συμμετοχή στο EuropeanaSpace σημαίνει ότι αποτελείτε μέρος μια μεγάλης κοινότητας Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εστιάζοντας στη Δημιουργικότητα και την επανάχρηση του ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου.

Δομούμε μία ομάδα, με στόχο  να συμπεριλάβουμε τους εκπρόσωπους της Δημιουργικής Βιομηχανίας, τους εμπειρογνώμονες, προγραμματιστές και πρεσβευτές της τεχνολογίας. Η ομάδα αυτή θα αποτελεί μία σημαντική διασύνδεση μεταξύ των μικρότερων δημιουργικών βιομηχανιών και των μεγαλύτερων εταιρειών μαζί με ένα ενδιαφέρον για τη δημιουργική καινοτομία. Η παρουσία των μελών στις δραστηριότητες του έργου –ειδικά τα Hackathons- θα φέρει τα μέλη μαζί, με ένα παραγωγικό τρόπο.

Είναι επίσης πιθανό να γίνετε Συνεργαζόμενος Φορέας (AffiliatedPartner) του EuropeanaSpace: αυτό μπορεί να αποφέρει οφέλη και στα ιδρύματα και στους ιδιωτικούς φορείς που μπορούν:

  • Να έχουν πρόσβαση και να πειραματιστούν με τα εργαλεία και τους «χώρους» του EuropeanaSpaceγια την ανάπτυξη νέων ιδεών και προϊόντων: να συμμετέχουν στο έργο σαν πάροχοι περιεχομένου, συμβάλλοντας στην τροφοδότηση νέων αντικειμένων στην Europeana.
  • Να παίρνουν μέρος σε δραστηριότηες, συνέδρια, Hackathons και διεθνή εργαστήρια που οργανώνει το EuropeanaSpace, να συμμετέχουν στη διάδοση και τις δραστηριότητες της εκπαίδευσης.
  • Πάνω απ’ όλα θα είναι  ένα ενεργό μέλος ενός καινοτόμου δικτύου από φορείς που μοιράζονται το ίδιο όραμα: να απελευθερωθεί η δυναμική της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη.

Το EuropeanaSpace έχει ήδη συμπεριλάβει εκπροσώπους φορέων από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα: από δημόσιους οργανισμούς και ερευνητικά ιδρύματα μέχρι δημιουργικές βιομηχανίες και προγραμματιστές. Η  γνώμη σας, όμως, είναι πάντα ευπρόσδεκτη!

Πώς να γίνετε μέλος του δικτύου EuropeanaSpace:

Για να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες του έργου, να λαμβάνετε το newsletter και να είστε προσκεκλημένοι στις δραστηριότητές μας: παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα στα δεξιά της σελίδας.

Για περισσότερο ενεργή συμμετοχή, δείτε τα πρότυπα συμφωνητικά συνεργασίας: